Bahar Dönemi Hazırlık Sınıfları Ders Programları ve Şube Bilgileri

*Hazırlık Sınıfları Şubeleri güz dönemindeki gibidir.

Ders Programları

Hazırlık Sınıfları:

*İslami İlimler Fakültesi hazırlık sınıfı öğrencileri 01 Mart 2021-05 Mart 2021 tarihler arasında ÜBYS üzerinden "kayıt yenileme" yapacaklardır. Buna göre öğrenciler söz konusu tarihler arasında kullanıcı adları ve şifreleri ile UBYS'ye girecek ve "Kayıt Yenile" butonuna basarak kayıt yenileme işlemini gerçekleştireceklerdir. Ancak borcu olanlar öncelikle borçlarını ödeyecekler ve ödeme tamamlandıktan sonra kayıt yenilemeyi tamamlayabileceklerdir.

-Öğrenciler kayıt yenileme işlemlerini ubs.ikc.edu.tr/ adresinden kullanıcı adları ve şifreleri ile Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi'ne giriş yaparak yapacaklardır.Öğrencilerimizin Kullanıcı Adları=Öğrenci Numaraları; Şifreleri=T.C. Kimlik Numaralarıdır.

*Hazırlık Sınıflarında dersler uzaktan eğitim yoluyla yapılacaktır.

Derslerin Başlaması: 8 Mart 2021

*Harç borcu olan öğrenciler için bahar dönemi öğrenim ücreti/Katkı Payı ödeme Tarihleri:  28 Şubat -05 Mart 2021 tarihleri arasındadır.

-Öğrenim ücreti veya katkı payı borcunuzun bulunması durumunda üzerinizdeki borç kaldırılmadan kayıt yenileme işleminiz tamamlanmayacaktır. Kayıt Yenileme veya Ders Kaydı işlemi yapmayan öğrenciler ise ilgili dönemin öğrencilik haklarından yararlanamayacaklar ve yoklama ile not giriş listeleri dâhil hiçbir listede görünmeyeceklerdir.

-Öğrenim ücretleri ve katkı payları T.C. Kimlik Numaralarıyla Ziraat Bankasının Türkiye genelindeki tüm ATM’lerinden yatırılacaktır. Ödeme işlemi için (Şubeye Giderek, Havele, EFT, vb.) başka bir yol kesinlikle kullanılmamalıdır. Aksi durumda ödeme yaptığınıza dair bilgi Üniversitemize ulaşmamaktadır.

-Katkı payı veya öğrenim ücreti borç miktarınız ile borçlandırılma nedeninizi sistem üzerinde görebilirsiniz. Eğer sistemde herhangi bir borç görünmüyorsa ücret ödemenize gerek yoktur.

-Askerlik ile ilgili işlemleriniz kayıtlarınız yapıldıktan sonra web servisleri aracılığıyla YÖKSİS'ten Milli Savunma Bakanlığına iletilmektedir. Askerlik işlemlerinizi e-devlet üzerinden ve/veya askerlik şubelerinden takip ederek varsa aksaklıkları Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'na bildirebilirsiniz.