2019-2020 GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME VE DERSE KAYIT İŞLEMLERİ

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı kayıt yenileme / derse kayıt işlemleri 09-13 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt yenileme / derse kayıt işlemleri,  yeni kaydolan öğrenciler de dahil olmak üzere tüm öğrencilerimiz tarafından yerine getirilmelidir.

Öğrenciler ders kaydı ve kayıt yenileme işlemlerini ubs.ikc.edu.tr/ adresinden kullanıcı adları ve şifreleri ile Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi'ne giriş yaparak interaktif olarak  yapacaklardır.

Yeni kaydolan öğrencilerimizin Kullanıcı Adları=Öğrenci Numaraları; Şifreleri=T.C. Kimlik Numaralarıdır. (Öğrenci Numaranızı bilmiyorsanız öğrenmek için tıklayınız.

Ders kaydı işlemlerinde öğrenciler öncelikle başarısız oldukları dersi/dersleri almak zorundadır. Bunun için ders kaydı yapmadan önce not döküm belgenizden (transkript) ders durumunuzu mutlaka inceleyiniz

Ders Kayıt işlemleriniz Danışmanınız tarafından onaylandıktan sonra tamamlanacaktır. Danışmanınız uygun göreceği durumlarda sistem üzerinden seçtiğiniz derslerde değişiklik yaparak incelemeniz için yeniden size gönderebilecektir. Bunun için ders kaydınızın onaylandığını görene kadar ders kayıt aşamanızı kontrol etmeniz gerekmektedir.

ÖĞRENİM ÜCRETİ / KATKI PAYI ÖDEME (08 - 13 Eylül 2019)

Öğrenim ücreti veya katkı payı borcunuzun bulunması durumunda üzerinizdeki borç kaldırılmadan seçtiğiniz dersler danışman onayına gönderilmeyecek ve ders kaydı/ kayıt yenileme işleminiz tamamlanmayacaktır. Kayıt Yenileme veya Ders Kaydı işlemi yapmayan öğrenciler ise ilgili dönemin öğrencilik haklarından yararlanamayacaklar ve yoklama ile not giriş listeleri dâhil hiçbir listede görünmeyeceklerdir.

Tüm öğrenciler, öğrenim ücretleri ve katkı paylarını 08-13 Eylül 2019 tarihleri arasında T.C. Kimlik Numaralarıyla Ziraat Bankasının Türkiye genelindeki tüm ATM’lerinden yatıracaklardır. Ödeme işlemi için (Şubeye Giderek, Havele, EFT, vb.) başka bir yol kesinlikle kullanılmamalıdır. Aksi durumda ödeme yaptığınıza dair bilgi Üniversitemize ulaşmamaktadır.

Katkı payı veya öğrenim ücreti borç miktarınız ile borçlandırılma nedeninizi sistem üzerinde görebilirsiniz. Eğer sistemde herhangi bir borç görünmüyorsa ücret ödemenize gerek yoktur.

NOT: 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Katkı Payı/Öğrenim Ücreti miktarlarının tespit edildiği Bakanlar Kurulu Kararı henüz yayımlanmadığından borç hesaplamaları bir önceki yıl için belirlenen ücretler üzerinden yapılmıştır. 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı için yayımlanacak olan kararda herhangi bir değişiklik olması durumunda yeni karar sonucu meydana gelebilecek iade veya alacaklar mahsuplaştırılarak iade veya tahsilat işlemleri Bahar Yarıyılı başına kadar tamamlanacaktır.

*İslami İlimler Fakültesi  hazırlık sınıfı öğrencileri için de belirtilen tarihler arasında ÜBYS üzerinden "kayıt yenileme" yapılması gerekmektedir. Buna göre öğrenciler söz konusu tarihler arasında kullanıcı adları ve şifreleri ile UBYS'ye girecek ve "Kayıt Yenile veya Kaydımı Tamamla" butonuna basarak kayıt yenileme işlemini gerçekleştireceklerdir. Ancak borcu olanlar öncelikle borçlarını ödeyecekler ve ödeme tamamlandıktan sonra kayıt yenilemeyi tamamlayabileceklerdir. Kayıt yenileme işlemi yapmayan öğrenciler ise ilgili dönemin öğrencilik haklarından yararlanamayacaklar ve yoklama ile not giriş listeleri dahil hiçbir listede görünmeyeceklerdir.

Askerlik ile ilgili işlemleriniz kayıtlarınız yapıldıktan sonra web servisleri aracılığıyla YÖKSİS'ten Milli Savunma Bakanlığına iletilmektedir. Askerlik işlemlerinizi e-devlet üzerinden ve/veya askerlik şubelerinden takip ederek varsa aksaklıkları Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'na bildirebilirsiniz.